27 nov 2023

V&T:  Meer dan hout en steen - 12 december

Over kerksluiting en een deur naar de toekomst openen.
Aan de hand van het boek ”Meer dan hout en steen” gaat onze interim predikant ds. Marius van Duijn nader in op het ingrijpende proces van kerksluiting.
De avond wordt gehouden op dinsdag 12 december in de Havenkerk, Bijweglaan 4 in Sassenheim, aanvang 20.00 uur.
Lees meer 
25 nov 2023

Concept-Beleidsplan 2024-2028

Tijdens de Gemeenteavond van 7 november is het Concept-Beleidsplan 2024-2028 toegelicht en besproken.
In december zal de kerkenraad dit plan definitief vaststellen.
Klik hier voor het concept.

 
25 nov 2023

Kerstmiddag 75 jaar en ouder

Het College van Diakenen zal ook dit jaar weer een Kerstmiddag voor u organiseren. Wij doen dit in samenwerking met de Havenkerk. De datum is woensdag 13 december en deze Kerstbijeenkomst vindt plaats in de Dorpskerk. Wij nodigen gemeenteleden van 75 jaar en ouder hiervoor van harte uit. 
Is uw partner jonger dan 75 jaar, dan is hij of zij vanzelfsprekend ook van harte welkom.
Lees meer 
22 nov 2023

Het Venster later in gebruik

Onlangs heeft Liander aangegeven de elektra voor Het Venster - de aanvraag tot aansluiting is vroegtijdig gedaan - niet op tijd te kunnen aansluiten.
Een herhaald verzoek hiertoe is eveneens niet gehonoreerd. Dit betekent dat Het Venster - met de verwachting dat de aannemer het werk begin januari zal afronden - nog niet in gebruik kan worden genomen.
Lees meer 
19 nov 2023

PG67+ Koffie drinken – 15 november

Na een heerlijke zomer startten we het nieuwe seizoen van onze pastoraatsgroep op 15 november met een gezamenlijke koffie-ochtend.
Er waren 35 deelnemers!
Natuurlijk kletst het lekkerder onder het genot van koffie met wat erbij.
Klik hier voor het verslag.
19 nov 2023

Christelijk Mannenkoor DAVID uit Lisse

Houd je van zingen in een mannenkoor?
Kom dan ons mannenkoor versterken in aanloop naar 2 kerstconcerten. U bent vanaf nu iedere repetitieavond van harte welkom In de Salemkerk in de Tulpenstraat te Lisse.
Lees meer 
13 nov 2023

Een veilige plek

We willen graag dat je je veilig voelt in de Protestantse Kerken in Kaag, Sassenheim, Voorhout en Warmond. Veilig om te zijn wie je bent. Veilig om je geloof te beleven. Maar ook om nare en vervelende dingen bespreekbaar te maken, die je zijn overkomen of die je gesignaleerd hebt. Dat geldt zowel voor onze kerken als voor alle andere plekken waar we werken en samenkomen.
Lees meer 
11 nov 2023

Vespers in de adventstijd 28 november

In een donkere periode van het jaar en de wereldgeschiedenis, willen we bij elkaar komen in de Dorpskerk; midden in het dorp, midden in de wereld. Te midden van mensen steken we het licht aan, warmen ons aan de aloude woorden en oefenen het lied van de vrede. In de adventstijd is er op dinsdagavond 28 november, 5, 12 en 19 december van 19.15-19.45 uur een vesper waarin wij stil worden en ons richten tot God, die licht brengt in de duisternis.
Lees meer