PG80+ Verslag spelletjesmiddag 11 oktober 2023

Op woensdagmiddag 11 oktober j.l. organiseerde de activiteitencommissie van de Pastoraatsgroep 80+ een spelletjesmiddag voor de leden van deze groep. Nu over een paar weken de wintertijd weer ingaat, het eind van de middag al donker wordt en daardoor de avonden langer zullen zijn, wordt het tijd om de gezelschapsspelen weer voor de dag te halen.

Om hiervoor alvast in de stemming te komen leek het ons, als commissie leuk, een middag met spellen te organiseren: rummikub, scrabble, mens erger je niet, sjoelen tot zelfs een nieuw spelletje: mormelpot. Helaas moesten een aantal leden vanwege ziekte of andere omstandigheden afzeggen. Zodoende konden we lekker knus gebruik maken van de Witte Zaal in plaats van de grote Blauwe Zaal van de Julianakerk, wat velen als heel prettig ervaren hebben.

Allereerst werd koffie en thee geserveerd met een heerlijk stukje zelfgemaakte monchoutaart. Daarna kwamen de diverse spelen op tafel. Vooral rummikub valt bij deze doelgroep in erg de smaak. Enkele mannen waagden zich aan het sjoelen en hadden het samen heel gezellig in de hal. Aan het eind van de middag werd een hapje en drankje geserveerd. Een advocaatje met slagroom was dit keer erg in trek.

Tot slot zongen we, onder leiding van Jaap Kruik, het lied: “Dona nobis pacem”, wat betekent “schenk ons vrede”.
Het was een hele gezellige middag in een harmonieuze sfeer.

Namens de activiteitencommisie,
Gerry Eenkhoorn


terug