PG80+ Verhalen Bingo 12 oktober 2022

Een zonnige herfstmiddag bracht zo’n 35 80-plussers samen in de Blauwe Zaal van de Julianakerk om samen Bingo te spelen.
Alvorens het spel daadwerkelijk van start ging, kon men eerst genieten van een heerlijke kop thee of koffie mèt – hoe toepasselijk ook deze maand – een appeltaartje en slagroom.
Deze appeltaartjes waren vervaardigd door de medewerkers van de Buurtwinkel aan de Hoofdstraat in Sassenheim.

Hierna heette Gerry alle aanwezigen van harte welkom, vertelde de indeling van deze middag en las een gedicht voor:

Oktober

De zon komt toch
de mist moet weer verliezen
het is alsof de herfst niet weet te kiezen
de zomer of de winter
maar ondanks dat
Zijn bomen het groeien moe
dekken de wortels toe
met afgevallen bladeren
en hoog op het dak
troont eigenwijs een spreeuw
hij roept met veel geschreeuw
dat hem het niets kan schelen!
wat zal het keerpunt zijn
noordwesterstorm of nachtvorst
de herfst die het geheim torst
geeft nog niets prijs……

Hierna was het woord aan Annemieke, die het eerste verhaal voorlas, zeer toepasselijk geschreven over de Pastoraatsgroep 80+. Het duurde even voordat er “Bingo” werd geroepen, maar na éénmaal Bingo hoorden we vanuit alle hoeken van de zaal “Bingo”. De activiteitencommissie had voor leuke prijsjes gezocht. Iedereen kon bij een volle Bingokaart een prijsje uitzoeken.

Na een korte pauze werd het tweede Bingoverhaal, over het Koningshuis, door Herma voorgelezen. Het was hilarisch om te horen hoe Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima hun activiteiten in ons land aan het uitvoeren waren.
Hierna was het tijd om een hapje en een drankje te serveren. De glaasjes rode en witte wijn, frisdrank, zoutjes en heerlijke bitterballen namen gretig aftrek.

Rond half vijf ’s middag ging iedereen voldaan met een paar prijzen naar huis.
Er waren nog een aantal prijsjes over. De plantjes (cyclamen) hebben we bij bezorgd bij diegenen die wegens ziekte moesten afzeggen. De andere overgebleven prijsjes hebben we gedoneerd aan de Voedselbank.
Het was een gezellige middag en Bingo spelen is voor herhaling vatbaar.

Degenen, die het eerste verhaal nog eens willen nalezen: Inmiddels staat het op de kerkapp en we sturen het naar de redactie van Op Weg voor plaatsing in het eerstvolgende nummer.

Namens de activiteitencommissie

Gerry Eenkhoorn
 

terug