Jongerenraad

Binnen de Protestantse Gemeente Sassenheim worden allerlei activiteiten georganiseerd voor de jeugd. De Jongerenraad is een commissie die het overzicht over deze jeugdactiviteiten houdt en waar nodig ondersteuning biedt. De Jongerenraad bestaat uit een groep (jonge) enthousiaste mensen die ervoor willen zorgen dat jongeren zich volwaardig onderdeel voelen van de kerkelijke gemeente en hierin ook een eigen plek hebben.
Het opstellen van het jeugdbeleid en het organiseren van algemene activiteiten behoort ook tot de taken. Alle onderdelen van het jeugdwerk zijn vertegenwoordigd binnen de Jongerenraad door een eigen contactpersoon.

Naast de activiteiten tijdens de kerkdienst op zondagochtend (zoals de oppasdienst, de kinderdienst en Solid Friends) kunnen jongeren ook op andere dagen voor activiteiten bij elkaar komen.De predikanten verzorgen de catechisaties: per leeftijdsgroep worden deze gehouden.
Voor jongeren van groep 5 tot groep 8 van de basisschool worden incidenteel activiteiten georganiseerd. Verder is er de jongerengroep Solid Friday (12 t/m 16 jaar).

icon-jeugd