Jaarproject diaconie 2021

DIACONAAL PROJECT  2020/21: STICHTING AMBULANCE WENS

Samen met de diaconieën van de Protestante kerken van Warmond en Voorhout hebben we voor het jaar 2020 als jaarproject gekozen voor het werk van STICHTING AMBULANCE WENS West Nederland, gevestigd in Rotterdam.

st ambulancewens

Stichting Ambulance Wens is een groep van 270 medisch geschoolde vrijwilligers die dagelijks gratis laatste wensen vervullen van immobiele (mensen die afhankelijk zijn van ambulancevervoer) terminale patiënten met behulp van speciaal daarvoor ontwikkelde ambulances. Stichting Ambulance Wens is opgericht in 2007.

Dit jaar zijn er collectes gehouden en is de opbrengst van de vazen bestemd voor dit mooie doel. Op 8 november zouden we een gezamenlijke kerkdienst in de Julianakerk houden van onze 3 protestantse gemeenten maar die kan nu geen doorgang vinden.  De collecte die dag blijft wel bestemd voor het jaarproject.

De kans is heel groot dat we in 2021 alsnog het project de volle aandacht gaan geven, die het eigenlijk verdiend. Maar door Corona loopt ook het jaarproject een beetje anders.

Op de website kunt u lezen over het werk dat deze stichting doet: https://www.ambulancewens.nl 

Enkele voorbeelden:

  • Een ernstig zieke man uit Voorhout kan aanwezig zijn bij de begrafenis van een dierbaar familielid in Sassenheim.
  • Een immobiele moeder uit Amersfoort kan het huwelijk van haar dochter bijwonen in Middenmeer.
  • Een zieke man in Oegstgeest wil nog eenmaal naar zijn geboortedorp in Groningen.

Het werk van de Stichting Ambulance Wens kan uitsluitend worden gedaan door bijdragen van particulieren, bedrijven en kerken. De Stichting blijft in de toekomst afhankelijk van donaties.

(let op: er is ook een stichting “Wensambulance”, dit is niet hetzelfde!)

De diaconieën van de protestantse gemeente Voorhout, Warmond en Sassenheim.

st ambulancewens 1