Nieuw doel vazen

Ton Memorial Sailung school kinderen in ochtendgebed 1Voor het eerste kwartaal van 2022 is het vazendoel Ton Memorial School Sailung Stichting. 
Lees meer voor een stukje met wat achtergrondinformatie over het doel en wat foto's.

 

 


Bezoek aan Sailung, schoolopening, lokaal overleg en meer nieuws vanuit Sailung Nepal

Ongelofelijk wat er, midden in de Corona periode, in ruim 1 jaar tijd, is gerealiseerd.

Tijdens de feestelijke opening van het schoolgebouw op 1 november heb ik voor het eerst het resultaat met eigen ogen mogen aanschouwen. Samen met de officiële genodigden, vaders, moeders, geïnteresseerden en de 76 kinderen was er een groep van zeker 250 personen. Na de benodigde speeches, dansjes en voordrachten was er een feestelijke maaltijd voor iedereen. Iedereen was erg onder de indruk van het prachtige gebouw.

Ton Memorial Sailung School opening van school

De volgende dag kregen de kinderen voor de eerste keer les in hun nieuwe school. De lokalen zijn zeer kleurrijk en prachtig gedecoreerd. Wat een verschil ten opzichte van de golfplaten hutjes. Bij de twee groepen van de kleinste kinderen is ook tapijt op de vloer gelegd. Ook de leraren zijn erg blij met de nieuwe lokalen. Geen regen of wind die zomaar door de klas kunnen waaien, meer ruimte, fris en kleurrijk interieur, gescheiden groepen (behalve de kleinsten); echt top.

De 2de fase van het project is met volle vaart gestart. Het schoolgebouw wordt aangevuld met een schoolkeuken, computerlokaal, lerarenverblijf en extra klaslokaal. Daarnaast wordt er een degelijk en ruim sanitair gebouw gebouwd en het schoolterrein op orde gemaakt. Als alles volgens plan gaat zal dat eind maart 2022 allemaal gereed zijn.

Ton Memorial School Sailung kinderen eten hun lunchbakje in de zon

Tijdens mijn verblijf heb ik met verschillende mensen overleg gehad waaronder de voorzitter van de VDC (Ontwikkelingsgemeenschap van 8 aangesloten dorpen). De VDC heeft formeel gevraagd of de Ton Memorial School Sailung Stichting een gezondheidspost annex geboortecentrum kan doneren op een locatie vlak bij de school. De grond is van de VDC en de VDC zal zorgdragen voor 24 uur per dag /7 dagen van de week bezetting en neemt de verantwoordelijkheid voor de verdere bekostiging.

De gezondheidspost wordt een dependance van het kleine ziekenhuis in aanbouw, ruim 2 uur lopen berg afwaarts. Het totale project is begroot op €101.500. Het plan is om medio oktober 2022 met de bouw te starten mits er in juli 2022 zicht is op een sluitende begroting.

Meer informatie op de website www.sailung.nl. Uw steun is van harte gewaardeerd.

Met dank voor uw support,

Namens de kinderen en ons team,

Jan Post

Voorzitter Stichting Ton Memorial School Sailung

Ton Memorial Sailung school kinderen in ochtendgebed

Ton Memorial Sailung school vrouw met bevallingsweeen op weg naar medische hulppost