Nieuwe expositie van 13-9 tot 13-12

expositie kruikDrie generaties vrouwen van de familie Kruik
Al heel lang bestond het plan om met een aantal vrouwen van de familie Kruik – drie generaties - een expositie in de Blauwe Zaal te verzorgen.
Corona zorgde ervoor dat dit wat langer duurde dan we wilden.
Nu is het dan zover.

 πŸ“De exposanten zijn:

  • Bets Kruik-Schalk (postuum, overleden 2-9-2006.  Zij was 90 jaar oud)
  • Corry van der Geest-Kruik, oudste dochter van Bets en Piet Kruik.
  • Marjan Groen-Kruik, jongste dochter van Bets en Piet.
  • Ria Kruik-van de Reep, schoondochter van Bets en Piet, getrouwd met Jaap.
  • Els Molenaar, kleindochter van Bets en Piet, dochter van Anneke, tweede    dochter van Bets en Piet.

Van elke exposant zijn drie werken te zien. Wij vinden het een hele eer dat wij mogen exposeren en wensen u veel kijkplezier.

Even voorstellen:

πŸ“Bets Kruik-Schalk 1e generatie.

In dit stukje vertellen Marjan en Corry, over hun moeder Bets, die op 80 jarige leeftijd, toen zij in de Bernardus woonde en tijd over had, is begonnen met kleuren. Er was een activiteitenbegeleider, die de bewoners aanzette om hun creativiteit te ontplooien. Onze moeder ontdekte dat zij het heel leuk vond om te schilderen en kon er uren mee bezig zijn. Vooral bloemen schilderen vond zij prachtig. Zij had ook een heel goed kleurgevoel. Wij zijn trots op haar dat zij tot haar 90ste jaar hiermee met veel plezier bezig is geweest. Haar schilderijen heeft zij met acryl verf geschilderd. Wij vinden het mooi dat er hier in de Julianakerk, waar zij haar leven lang gekerkt heeft, alsnog schilderijen van haar te zien zijn. U kunt drie schilderijen van haar zien.

                                         *****************************

expositie kruik 1

πŸ“Corry van der Geest 2e generatie

1989 werd ik door een buurvrouw meegenomen naar een expositie  van aquarellen. Ik vond het prachtig en het leek mij heel leuk om te doen. Al vrij snel daarna ben ik het zelf gaan proberen. Bij verschillende docenten heb ik les gehad. Op dit moment ben ik bezig me te oefenen met het schilderen met acrylverf. Dat is weer een heel andere techniek dan aquarelleren. Ook voor de komende winter ga ik weer een cursus schilderen met acryl volgen.                                                

                                         ******************************

πŸ“Marjan Groen 2e generatie

Ik hield altijd al van tekenen, dus nadat mijn jongste dochter naar school ging(1986) , ben ik begonnen met een schildercursus. Alle technieken passeerden de revue, maar het aquarelleren bleek toch mijn ding.

Na diverse cursussen met 5 verschillende docenten, schilder ik nu gewoon thuis of met zus Corry en schoonzus Ria. Gezellig!

Ik heb drie aquarel schilderijen en een olieverf schilderij met het portret van mijn vader, Piet Kruik (1918-1997) ingebracht.                                   

                                     *********************************        

 πŸ“Ria Kruik 2e generatie

Ik ben begonnen met schilderen in 2007. Er was acrylverf over na het overlijden van moeder Bets Kruik. Daardoor ontstond het idee bij mijn schoonzusjes om met elkaar, Corry, Betsy Overvliet-Kruik (overleden 2010), Marjan en ik samen te gaan schilderen.

Ik had helemaal geen kennis van schilderen, maar het leek mij wel een leuk idee. Zo ontstond ons schilderclubje. In de jaren die volgden heb ik veel geleerd van mijn schoonzusjes en veel plezier gekregen in het creatief bezig zijn met verf. Ik werk met acrylverf en soms gebruik ik een gemengde techniek van acrylverf en zand, zoals in het abstracte schilderij β€œVuur”. Dit schilderij heb ik geschilderd in 2011.

Mijn 2e schilderij geeft een beeld van twee nieuwsgierige schapen die door een  kier van de staldeur een blik naar de buitenwereld werpen. Dit was op onze vakantie in Limburg in 2014.

En mijn 3e schilderij is: β€œMeeuwen in de branding, Katwijk aan zee”.

                                        ********************************

expositie kruik 2

πŸ“Els Molenaar 3e generatie.

Mijn naam is Els Molenaar, dochter van Anneke Kruik. Ik ben 30 jaar geleden begonnen met het volgen van schildercursussen. Realistisch, impressionistisch en abraherend schilderen. Dit heb ik bij elkaar ongeveer 10 jaar gedaan. Daarna heb ik andere hobby's gekregen, waardoor ik bijna geen tijd meer vrijmaakte om te schilderen. Begin 2022 weer gestart met een cursus vrij schilderen bij de Volksuniversiteit Teylingen. Wat weer heerlijk is om te doen.

                                          *****************************