Zending nieuwe stijl

churchplanterZending is al zo oud als het christendom. De apostelen werden immers al uitgezonden om het woord te verkondigen aan iedereen. En wij in Europa hebben dit voorbeeld willen al welhaast even lang willen volgen. De laatste eeuwen richtten we ons vooral op Afrika, Azië, Latijns-Amerika en Oceanië, waar nu vaak bloeiende kerkgemeenschappen zijn. Het christendom is nu een wereldgodsdienst.....

 

De vraag is nu of de aandacht niet veel meer verlegd moet worden naar Europa en Noord Amerika, waar de kerken het veel moeilijker lijken te hebben dan in de andere werelddelen. En als zendingswerkers dan uitgezonden worden naar een land ver weg, is hun missie dan gericht op dat land, of juist ook op het eigen land? Brengen zij niet meer terug dan zij meenemen?

Tijdens de raadsvergadering van november 2013 heeft de Nederlandse Zendingsraad een traject van bezinning op deze vragen ingezet. Verschillende missionaire organisaties zullen deze vragen -en de consequenties daarvan voor hun uitzendbeleid- doordenken. Het traject bestaat uit ontmoetingen, tussentijdse publicaties en een afsluitend symposium. We houden u op de hoogte. Maar u kunt natuurlijk ook de website van de NZR eens bekijken.