PG80+ BBQ - 22 augustus 2018

pg80 bbq bWoensdagmiddag 22 augustus j.l. was het zover. De langverwachte barbecue voor de 80+ gemeenteleden in de Blauwe Zaal van de Julianakerk. Een traditie die weer in ere werd hersteld. Zo’n 42 gemeenteleden van de PGS gaven gehoor aan onze uitnodiging en zij lieten zich heerlijk verwennen door de aanwezige gastvrouwen, die de reeds de nodige voorbereidingen hadden gedaan.
 
 
 
 
pg80 bbq a
 
 
Het bekende trio, André Barnhoorn, Jaap Colijn en Jaap Kruik, zorgde ervoor dat het vlees op de buitenbarbecue goed op smaak werd gebracht. Naast het vlees was er voor elk wat wils: stokbrood met kruidenboter, fruit, huzarensalade en niet te vergeten de overheerlijke pindasaus. Uiteraard werd alles verorberd onder het genot van een wijntje, biertje, vruchtensap of gewoon een glas water. 
 
Maar alvorens de magen gevuld werden, opende Gerry Eenkhoorn de maaltijd met het lezen van een “Barbecueverhaal”:
 
Na vele lange koude wintermaanden komt de lente eindelijk in het land en kunnen we ons beginnen klaar maken voor het BBQ-seizoen. Om hiermee goed van start te gaan, is het natuurlijk héél belangrijk om de noodzakelijke etiquette van dit sublieme outdoor cooking, zoals enkel een echte man dit kan doen, eens op te frissen.
Wanneer een man vrijwilliger is om zich over de BBQ te ontfermen, wordt de volgende keten van activiteiten in gang gezet:
1) De vrouw koopt het eten.
2) De vrouw maakt de salade, kookt de andere groentes en zorgt voor een dessert.
3) De vrouw bereid het vlees voor om het te kunnen bakken en legt het op een mooie schotel tezamen met de noodzakelijke kruiden en olies en brengt het naar het tafeltje naast de BBQ. Hier wacht de man met zijn 6de biertje, naast een uiteindelijk dan toch brandende vuurmassa.
4) Nu komt het belangrijke stuk: DE MAN LEGT HET VLEES OP DE GRILL!
5) De vrouw gaat terug in huis en begint borden en bestekken te verzamelen om buiten de tafel te dekken.
6) De vrouw komt terug buiten en roept dat het vlees aan het aanbranden is. De man bedankt de vrouw en vraagt of ze nog een pintje… pilsje? meebrengt terwijl hij de situatie in de hand houdt.
7) Opnieuw belangrijk: DE MAN NEEMT HET VLEES VAN DE GRILL EN LEGT HET OP EEN SCHOTEL EN GEEFT HET AAN DE VROUW!
8) De vrouw vult nu de borden, verdeelt de groenten, de sla, het brood, de servetten, de sausjes en plaatst de borden op de tafel.
9) Na het eten ruimt de vrouw de tafel af en doet ze de afwas.
10) Het belangrijkste van allemaal: IEDEREEN LOOFT DE KOOKKUNSTEN VAN DE MAN EN BEDANKT HEM VOOR AL DE MOEITE DIE HIJ GEDAAN HEEFT.
11) Wanneer iedereen dan uiteindelijk weg is, vraagt de man aan de vrouw of ze een beetje genoten heeft van haar "kookvrije avondje". Aan haar reactie te zien besluit hij dat sommige vrouwen ook nooit tevreden zijn.......
 
pg80 bbq c
 
Hierna las zij enkele verzen Handelingen 2:, waar geschreven staat dat de eerste gelovigen ook allen samen deelden. Zoals wij dit vanmiddag doen met het samen eten, ervaringen, nieuwtjes en noem maar op uit te wisselingen. Hierna baden we gezamenlijk “Het Onze Vader”. Tussendoor las mw. T. Gerritsma ons een verhaal voor.
 
Natuurlijk was deze middag de ijscokar uit Voorhout weer present. Er kon gekozen worden uit zo’n vijf smaken schepijs. Een toetje waar iedereen al stiekem naar uitkeer.
Tot slot dankte Nelly Scholte de aanwezigen voor hun komst, wenste hen wel thuis en besloot deze geslaagde zomerse middag met het voorlezen van een gedicht, getiteld:
 
“GEBED ZONDER EIND”
Bidden hoe vaak heb ik dat gedaan?
Met gevouwen handen, in uw Naam.
Soms met veel woorden,
Soms niet te verstaan.
 
Bidden, vragen, eindeloos.
Vaak smekend, wel eens boos.
Verhoor mij Heer, doe naar mijn gebed,
Dan weet ik, er wordt op mij gelet.
 
Maar telkens weer moet ik ervaren,
Wie zo bidt ontmoet bezwaren,
God geeft niet altijd wat ik wil,.
Maar geeft wat nodig is, naar Zijn wil.
 
Bidden, danken, stil of vol van klanken,
Tot Hem, die in ons duister, Zegt: Ik luister.
Dank U Heer, dat ik tot U bidden mag,
Tot aan m’n laatste dag
 
Namens de activiteitencommissie Pastoraatsgroep 80+,
Gerry Eenkhoorn