PG80+ Oud Sassenheim - 21 maart 2018

Sassenheim vlag en wimpel 200x200In een goed gevulde blauwe zaal bij de Julianakerk waren te gast, de heren Herman Verhoef en Frans van der Wiel om ons mee te nemen in een fotopresentatie van de Stichting Oud Sassenheim met het gekozen thema: Verdwijnend Sassenheim. Nadat ieder iets te drinken  en een plekje had  heette  Gerry Eenkhoorn ,namens de activiteitencommissie ,alle aanwezigen hartelijk welkom .
 
 
 
 
 
Gezien de laatste bijeenkomst met korte verhalen uit vroeger tijd, verwachtte ze dat deze middag ook in de smaak zou gaan vallen. Zij besloot haar woorden met het voordragen van een gedicht van Hanna Lam.
 
De mensen van voorbij
Zij blijven met ons leven
De  mensen van voorbij
Zij zijn met ons verweven
In liefde, in verhalen,
Die wij zo graag herhalen,
In bloemengeuren, in een lied
Dat opklinkt uit verdriet.
 
De mensen van voorbij 
Zij worden niet vergeten.
De mensen van voorbij
Zijn in een ander weten.
Bij God mogen ze wonen,
Daar waar geen pijn kan komen.
De mensen van voorbij,
Zijn in het licht, zijn vrij
 
Rond 15.00 uur namen de heren ons mee door Sassenheim van Zuid naar Noord over de Hoofdstraat en de diverse zijstraten.
 
Als je het dan ziet zijn  er echt tientallen panden verdwenen, die plaats moesten maken voor nieuwe wegen en kruisingen. En niet te vergeten nieuwe woningen. Sommige oude beuken aan de Hoofdstraat hebben al heel wat meegemaakt en het overleefd.
pg80 oud sassenheim 600x399
Op de foto ziet u nog een pand dat van de toen nog Hervormde Gemeente was.  Meester Den Haan zwaaide daar toen de scepter als schoolhoofd  en het gebouw deed ook dienst als verenigingsgebouw. Het stond ,waar nu het plein is voor de Dorpskerk.  Aan de reacties te horen was er veel  herkenning.
 
Al met al een leuke informatieve middag die we , nadat de heren bedankt waren voor hun presentatie, nog gezellig afsloten.
 
Jaap Kruik
pg80 oud sassenheim b 450x600
pg80 oud sassenheim c 600x450
pg80 oud sassenheim d 600x450
pg80 oud sassenheim e 450x600