PG80+ spelletjesmiddag - 18 oktober 2017

 
pg80 sjoelen 186x186Als in oktober de blaadjes van de bomen vallen, maken we het ons in huis weer gezellig. Vroeger kwamen dan de oudhollandse spelletjes tevoorschijn. Tegenwoordig neemt de t.v. als ontspanning een grote plaats in. De activiteitencommissie van de 80+ Pastoraatsgroep wilde voor één middag oude herinneringen doen herleven en organiseerde op woensdag 18 oktober j.l. voor hun doelgroep een spelletjesmiddag in de Blauwe Zaal van de Julianakerk.
 
 
 
 
 
Bijna 20 personen gaven gehoor aan onze uitnodiging. Daarnaast was Jaap Kruik als ouderling van onze Pastoraatsgroep aanwezig en zorgden enkele gastvrouwen voor de inwendige mens. Even na half drie heette ondergetekende alle aanwezigen van harte welkom, legde de gang van zaken uit en las vervolgens een gedicht voor, getiteld: “Samen Delen”; wat van toepassing is op jong en oud.
pg80 spelletjes 1 600x338
 
Er kon uit verschillende spelen gekozen worden: ganzenbord, domino, mens erger je niet, scrabble, rummikub, yahtzee, sjoelen. De laatste 3 genoemde spelen waren deze middag erg favoriet. Er werd zeer fanatiek gespeeld om zo veel mogelijk punten te behalen. Sommigen hadden zich zelfs thuis voorbereid om met de dobbelstenen zoveel mogelijk punten te behalen: Full House, een Grote Straat. Of om zo snel mogelijk alle stenen bij het spel rummikub gelegd te hebben. Daarbij werden aparte bordjes van thuis meegenomen; zodat alle stenen goed zichtbaar zijn en alles stevig blijft staan.pg80 spelletjes 2 600x338
 
 
Op het heetst van de strijd kwam ds. Moll een kijkje nemen om na te gaan of alles wel goed verliep. Hij ging de verschillende tafels langs, maakte her en der een praatje en gooide zelfs nog een quizvraag in de lucht. Helaas kon niemand het juiste antwoord hierop geven. Daarnaast kwam Heleen Kersten, nieuwe diaken van deze Pastoraatsgroep, kennismaken, de sfeer proeven, Zij speelde enthousiast een potje yahtzee mee.
pg80 spelletjes 3 600x338
 
Te snel gaven de wijzers van de klok half vijf aan; het tijdstip waarop we zouden stoppen. De chauffeuses stonden gereed en brachten een aantal bezoekers thuis. Anderen keerden voldaan zelfstandig huiswaarts. “Voor herhaling vatbaar” was een veel gehoorde uitspraak. Als activiteitencommissie kunnen we terugzien op een geslaagde middag. Iedereen die hieraan een bijdrage heeft geleverd: Hartelijk dank!.
 
Vooruitblik:
Op woensdag 20 december a.s. komt voor de derde keer het Joppekoor uit Warmond naar Sassenheim.
Nadere informatie hierover kunt u t.z.t. op de website, de Zondagsbrief en in de volgende Op Weg lezen.
Gerry Eenkhoorn
 
“Samen delen”
Samen spelen, samen delen,
Dat is ons al jong geleerd.
Maar waarom gaat er in
de wereld dan zoveel verkeerd.
 
Dit is van mij en niet van jou,
en daar kom jij dus niet aan,
Waarom zijn we toch zo hard
om zo met elkaar om te gaan?
 
Dit is ons land en niet van jou,
Hoe vaak is dit niet gezegd:
Ga toch naar je eigen land
ga meteen maar weg.
 
God gaf ons de aarde om
samen op te mogen leven.
Waarom dan steeds, ik, ik, ik,
en niet iedereen wat geven.
 
Samen spelen, samen leven,
Samen delen, samen één wezen,
Zal dit nog mogelijk zijn
om zo te mogen leven?