Gezamenlijke uitnodiging PG67+ en PG80+

pg67 80 hoeden 3"Die pet past ons allemaal" of is het: “Wie de hoed past, zet hem op" ?
Kortom, het doet er niet toe, want òf met pet òf met hoed bent u allen van harte welkom op woensdagmiddag 16 oktober a.s. om 14.30 uur in de Blauwe Zaal van de Julianakerk.
Deze middag wordt verzorgd door mevrouw Wil Gorter van “Hoedenmuseum “Zet ‘m op” uit Andijk.
 

 
Vanaf 23 augustus 2001 heeft mevrouw Gorter een hoedenverzameling voor het publiek tentoongesteld. Zij verzamelt al circa 20 jaar hoeden en alles wat ermee te maken heeft, zoals hoedenspelden, dozen, platen, boeken, tijdschriften enz. Inmiddels is haar verzameling uitgegroeid tot zo'n 400 hoeden.
Al enkele jaren verzorgt mevrouw Gorter ook lezingen over hoeden en hun materialen op locatie. Zij vertelt op humoristische wijze alles over hoeden en allerlei bijzondere hoofddeksels. Zodoende hebben wij mevrouw Gorter gevraagd om naar Sassenheim te komen en voor de beide Pastoraatsgroepen een middag te verzorgen.
pg67 80 hoeden 2
Het belooft een gezellige middag te worden, waarbij  u bovendien heel wat leuke wetenswaardigheden over hoeden leert. Er zullen o.a. spreekwoorden aan bod komen en liederen worden gezongen. Daarnaast vertelt mw. Gorter hoe zij er toe kwam om hoeden te verzamelen, waar een hoed eigenlijk voor is, waar je mee herkend zal worden, wat je allemaal op een hoed kan doen en hoe je ze maakt. Niet alleen dameshoeden, ook heren- en kinderhoeden zullen de revue passeren.
 
Om alvast voorpret op deze lezing te krijgen, kunt u de website van het hoedenmuseum bezoeken: http://www.hoedenmuseum.nl
 
U kunt zich voor deze middag opgeven tot en met dinsdag 15 oktober a.s. bij:
Janske Colijn, tel.nr.: 214813 of Nelly Scholte, tel.nr.: 230724.
Mocht u van huis gehaald en na afloop weer thuis gebracht willen worden, wilt u dit dan tegelijkertijd aangeven? Ook als u niet tot één van deze beide  Pastoraatsgroepen behoort, bent u mèt hoed of pet van harte welkom!
 
Namens de beide activiteitencommissies:
Gerry Eenkhoorn