PG67+ Bezoek Het melklokaal - 15 november 2017

pg67 melklokaal 2 200x200Op  Woensdagmiddag 15 november verzamelden rond 13.00 uur 40 mensen zich bij de Julianakerk om met de fiets of met de auto de reis naar Noordwijkerhout te maken.
We gingen daar Het melklokaal ”Zuivel en melkboer museum” bezoeken.
Aad Dannijs had alles al geregeld, dus toen we bij de familie Duivenvoorden aan kwamen stond de koffie/thee met of zonder melk al klaar.
 
 
 
 
 
Omdat de groep zo groot was werd de groep in tweeen gedeeld, de eerste groep ging met Johan Duivenvoorden ( de eigenaar en gids) mee en de rest kon koffie/thee drinken onder de hoede van Johan's vrouw. Wat had die man een hoop verzameld, alles wat maar enigszins met melk te maken had, van melkfles dopjes tot een volledige melkvulmachine en van speldjes en affiches voor melk en melkproducten tot een volledig toegeruste motorbakfiets passeerde de revue. En wat kon die man vertellen over zijn passie, hij kon wel uren door gaan.
 
Nadat de 2e groep ook met Johan was mee geweest werd er aan de hele groep nog de melkscheidings machine gedemonstreerd, deze machine scheidde de room van de melk, en hierna  werd ook nog de  melkvulmachine gedemonstreerd, zo konden we zien hoe vroeger volautomatisch de melkflessen werden gevuld en werden afgesloten. Het was een goed voorbereide middag waar we heelveel over melk en melkproducten hebben gehoort en gezien.
Ik wil namens alle aanwezige de pastoraatgroep 67+ heel hartelijk danken en in het bijzonder Aad Dannijs en Joke Kremer.
Siep Eisenga
pg67 melklokaal 1 600x450
pg67 melklokaal 3 600x450