PG50+ Uitnodiging 16 oktober

loofhuttenfeest 1Ook dit jaar heeft de werkgroep 50+ weer een aantal boeiende onderwerpen voor u in petto.
We hebben de eerste avond gepland op dinsdag 16 oktober met als onderwerp het Loofhuttenfeest.
We ontmoeten elkaar dan in de witte zaal.
 
 
 
 
 
 
Wie is onze spreker
Karin Toet-Wuister. Zij komt uit Hillegom en geeft daar al ruim tien jaar cursussen Hebreeuws voor belangstellenden. Daarbij vertelt ze vooral over joodse achtergronden en gebruiken.
 
Het onderwerp
Op 16 oktober zal Karin vertellen over het Loofhuttenfeest. Een feest waarbij God het volk Israël de opdracht geeft om dit feest 7 dagen te vieren en 7 dagen lang blij te zijn en zich te verheugen. Wonderlijk dat dit gelijk na de Grote  Verzoendag is, de ernstigste dag van het jaar waarop een ieder zonde belijdt en om vergeving vraagt. Is dit om  te voorkomen dat je in schuldgevoelens blijft hangen? En is de loofhut, waarin 7 dagen gegeten en gedronken wordt, er om je  weer te doen beseffen dat je altijd op God mag vertrouwen en dat Hij je altijd begeleidt op je weg? Karin zal niet alleen over dit onderwerp spreken maar ook de uitleg geven van alle gebruiken die er zijn bij het Loofhuttenfeest.
 
Voor de agenda
U bent van harte uitgenodigd voor deze avond op dinsdag 16 oktober in de witte zaal van de Julianakerk. Voordat we om 20:00 uur beginnen hebben we voor u een kopje koffie. Na afloop kunnen we elkaar zoals gebruikelijk ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje.
 
Tot 16 oktober!
 
Namens de Pastoraatsgroep 50+,
Els Luijk