PG50+ Slotbijeenkomst - 26 mei 2018

pg50 sikkens museum 200x200Zaterdag 26 mei was er de slotbijeenkomst van de pastoraatsgroep 50+.
Ondanks het feit dat het een zonovergoten middag was verzamelden er om 15.00 uur toch zo`n 38 enthousiaste mensen bij het Sikkensmuseum in Sassenheim.
We werden welkom geheten door Joke van Leeuwen met een kopje koffie of thee met wat lekkers.

 

 

 

 

Het was bijzonder dat het museum speciaal voor ons open was op deze zaterdag. Dat kon mede door het feit dat Joke hier werkt en door bemoeienissen van Tim Moll.
Eerst kregen we een film te zien over het hele proces van verf maken, van de aanlevering van de diverse grondstoffen tot het moment dat de verf de fabriek in blikken verlaat.
Daarna werd de groep in tweeën gesplitst.

De ene helft kreeg beneden een rondleiding over de geschiedenis van Sikkens en de manier van verf maken zoals dat vroeger ging. Velen van ons waren er al eens geweest op de open monumentendag, maar als je Kees de Jong als gids hebt krijg je wel heel veel interessante achtergrondinformatie. Het was zonder meer zeer boeiend!

De anderen gingen met Jaap van Leeuwen mee door het gebouw. Omdat velen in dit gebouw hun ja-woord hebben gegeven kwamen er ook allerlei herinneringen los. Als bruidspaar mocht je niet verder omhoog dan de eerste drie treden, maar ons was het gegund om het hele gebouw te bekijken tot de zolder aan toe. Zodoende konden we ook nog even gluren bij de buren...

Nadat er gewisseld was en we alles goed hebben kunnen bekijken gingen we naar de Julianakerk waar we nog heerlijk buiten konden zitten met een drankje en een hapje.
Natuurlijk werd ook Tim Moll nog even toegesproken en bedankt voor zijn inbreng in deze pastoraatsgroep.

Het was een zeer geslaagde middag!

Jeannette Zelvelder

IMG 4341

IMG 4344

IMG 4345

IMG 4347

IMG 4360

IMG 4366

IMG 4371

IMG 4372 20180526 173525