PG50+ Bijeenkomst - 27 november

ik geloof geloof ik 200x200Op maandag 27 november is de tweede bijeenkomst van het seizoen en dus weer gelegenheid om als Pastoraatsgroep 50+ bij elkaar te komen.
Het onderwerp van deze avond zal zijn: “Genieten van je geloof”?!
Wanneer geniet je van je geloof en hoe dan? Waar denk je aan bij het werkwoord geloven?
Is “Genieten“ het eerste woord waar je aan denkt bij geloven? Kun je genieten combineren met geloven?

PG50+ Wetenschap en Geloof - 9 oktober 2017

faith and science 200x200Op een 50+ pastoraatsavond, 9 oktober, heeft Prof Dr Gerard Nienhuis een zeer interessant thema behandeld.
Is wetenschap een bedreiging voor ons Geloof?  Er waren tot mijn verbazing maar ongeveer 30 bezoekers aanwezig, terwijl ik eigenlijk had verwacht dat de zaal afgestampt zou zitten, vanwege dit voor gelovigen zo belangrijke onderwerp.

PG50+ Atlantik Wall Museum - 10 juni 2017

museum engelandvaarders 200x200“Denk je er wel om dat we om half één naar de pastoraatsgroep gaan?”
De opmerking van Els doet me even schrikken want ik ben juist bezig de dakgoten schoon te maken voor we over een paar weken op vakantie gaan.
De pastoraatsgroep, daar had ik dus helemaal niet meer aan gedacht en de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik er ook niet veel zin in heb. Eigenlijk wil ik ook nog de regenpijp repareren want die lekt.
Helaas, dat moet dan maar wachten want ik heb ja gezegd en dus gaan we om even voor half één op de fiets richting Noordwijk.

PG50-67 Veertigdagentijd - 15 februari 2017

vertigdagentijd 150x150Je beleeft een feest beter als je je daarop voorbereid.
“Beleven” is een belangrijk woord tegenwoordig. Als je een feest beter wilt beleven, dan helpt het als je je daarop voorbereid.
Voor het feest van Pasen is de 40-dagentijd de periode van voorbereiding.
Vroeger heette deze tijd de lijdenstijd maar in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw veranderde de naam naar 40-dagentijd.