PG50+ Startactiviteit

pg50 hapjes Op zaterdag 5 oktober willen wij met onze pastoraatsgroep het jaar gezellig en informeel starten door middel van een ‘shared diner’.
De bedoeling is dat iedereen een (klein) favoriet hapje meeneemt om zo met elkaar een smakelijk buffet samen te stellen.
 
Wellicht heeft u een lekker recept waar wij van mogen meegenieten. Het hoeft ook beslist niet te ingewikkeld te zijn. Een zelfgemaakte (pasta)salade, wat kaashapjes, hartig taartje of een stokbroodje met een smeersel, neem mee wat u zelf lekker vindt.

PG50+ Slotdag - 25 mei 2019

pg50 leidse hofjesOp zaterdag 25 mei hebben we met elkaar een gezellige afsluiting gehad van dit seizoen.
Om half 1 werden we in de Julianakerk verwacht voor een lunch. Eerst een kopje koffie of thee en daarna lekker broodjes, krentenbollen en een salade.
Nadat iedereen genoeg gegeten had, zijn we op de fiets gestapt naar Leiden. Bij Molen de Valk hebben we onze fietsen gestald en ontmoetten we anderen die met de auto kwamen of rechtstreeks naar Leiden gingen.

PG50+ Rusland - 21 februari 2019

rusland moskouOp 21 februari was alweer de derde avond van de pastoraatsgroep. Voor deze avond was Liudmila Brazhnova uitgenodigd. Zij is de schoondochter van ds. Betting. Zij kon ons veel vertellen over het dagelijks leven en de gewoontes in Rusland en gunde ons een kijkje in haar eigen leven en dat van haar familie in Rusland. Terwijl zij in perfect Nederlands haar verhaal vertelde zagen we op de beamer mooie foto`s.

PG50+ Loofhuttenfeest - 16 oktober 2018

loofhuttenfeest 1Op de pastoraatsavond 50-65 jarigen was Karin Toet uitgenodigd om ons iets te vertellen over het Loofhuttenfeest. Net als Pesach en Shavuot is dit een pelgrimsfeest. In Deuteronomium 16 staat dat het een opdracht is van God om dit feest te vieren.
Het is een joods feest dat 7 dagen duurt en waarbij herdacht wordt dat de joden veertig jaar in hutten in de woestijn omzwierven voordat ze het beloofde land binnen konden trekken.
 

PG50+ Slotbijeenkomst - 26 mei 2018

pg50 sikkens museum 200x200Zaterdag 26 mei was er de slotbijeenkomst van de pastoraatsgroep 50+.
Ondanks het feit dat het een zonovergoten middag was verzamelden er om 15.00 uur toch zo`n 38 enthousiaste mensen bij het Sikkensmuseum in Sassenheim.
We werden welkom geheten door Joke van Leeuwen met een kopje koffie of thee met wat lekkers.