PG50+ slotactiviteit 25 mei

pg50 leidse hofjesOp zaterdag 25 mei vindt de slotactiviteit van onze pastoraatsgroep plaats. Wij willen het seizoen graag informeel met elkaar afsluiten met een lunch en aansluitend een hofjestocht door Leiden.
Om 12:30 ontvangen wij u in de blauwe zaal met koffie of thee en staat er een lunch voor u gereed.

PG50+ Rusland - 21 februari 2019

rusland moskouOp 21 februari was alweer de derde avond van de pastoraatsgroep. Voor deze avond was Liudmila Brazhnova uitgenodigd. Zij is de schoondochter van ds. Betting. Zij kon ons veel vertellen over het dagelijks leven en de gewoontes in Rusland en gunde ons een kijkje in haar eigen leven en dat van haar familie in Rusland. Terwijl zij in perfect Nederlands haar verhaal vertelde zagen we op de beamer mooie foto`s.

PG50+ Over dementie - 28 november 2018

dementie 1Woensdag 28 november was alweer de 2e avond van dit seizoen. Over dementie. Het is een thema wat veel mensen aanspreekt want de opkomst was met ruim 40 deelnemers erg groot. Deze avond werd ingeleid door dominee Hendrik Betting.
Atie van Lieshoud was uitgenodigd om op deze avond te spreken over haar ervaringen welke ze neerschreef in een boek en om daarna aansluitend vragen te kunnen beantwoorden.

PG50+ Loofhuttenfeest - 16 oktober 2018

loofhuttenfeest 1Op de pastoraatsavond 50-65 jarigen was Karin Toet uitgenodigd om ons iets te vertellen over het Loofhuttenfeest. Net als Pesach en Shavuot is dit een pelgrimsfeest. In Deuteronomium 16 staat dat het een opdracht is van God om dit feest te vieren.
Het is een joods feest dat 7 dagen duurt en waarbij herdacht wordt dat de joden veertig jaar in hutten in de woestijn omzwierven voordat ze het beloofde land binnen konden trekken.
 

PG50+ Slotbijeenkomst - 26 mei 2018

pg50 sikkens museum 200x200Zaterdag 26 mei was er de slotbijeenkomst van de pastoraatsgroep 50+.
Ondanks het feit dat het een zonovergoten middag was verzamelden er om 15.00 uur toch zo`n 38 enthousiaste mensen bij het Sikkensmuseum in Sassenheim.
We werden welkom geheten door Joke van Leeuwen met een kopje koffie of thee met wat lekkers.