PG35+ bijeenkomst - 11 april 2018

pg35 jezusOp woensdag 11 april kwamen wij bij elkaar samen met dominee Hendrik Betting en hebben we gesproken over het thema wat “zegt” Jezus je? Een vraag die op meerdere manieren te lezen is en dat is precies waar we mee aan de slag zijn gegaan deze avond. In de afgelopen periode heeft Jezus vol in de schijnwerpers gestaan, maar hoe is dat nu de rest van het jaar in ons leven?
 
 
 
We zijn begonnen eerst eens na te denken over hoe iedereen Jezus zag toen hij een kind was, welk beeld had je van hem, en kun je hem typeren in een paar kernwoorden? Op het whiteboard schreef iedereen herinneringen op die we gezamenlijk hebben doorgenomen. Onderling was er vaak herkenning in wat iedereen op schreef. Na deze opwarmer had dominee Betting allerlei afbeeldingen meegenomen van Jezus waar we allemaal één of twee afbeeldingen uit konden kiezen die je op de één of andere manier iets bij je los maakten.
 
Mooi om te zien hoe veel verschillende beelden er van onze Heer worden en zijn gemaakt. Veel komt het beeld van een vriendelijk kijkende man met een baard en donker krullend halflang haar terug, maar als e gewoon eens om ons heen kijken in de kerk en zien hoe verschillend we allemaal zijn, hoeveel kans is er dan dat we er toch naast zitten? De conclusie van iedereen was dat ons visuele beeld van Jezus alleen een plaatje is in ons hoofd, hoe we Jezus werkelijk zien dragen we in ons hart en dragen we uit in ons doen en laten. Dat is waarom we ons zelf Christenen noemen!
pg35 jezus 2
 
Het derde blok van de avond bestond uit het uitkiezen van een fotokaartje uit een verzameling van willekeurige afbeeldingen die op het eerste gezicht weinig met het geloof te maken hadden, maar door de vraag voor je zelf te stellen “wat heb je met deze afbeelding” kwamen er allerlei mooie verhalen los. Het duurde soms wel even voordat je een klik had met een kaart, maar na even goed nadenken kwam er allerlei uitleg en herinneringen over tafel. We sloten de avond af met nog enkele beelden van Jezus uitgebeeld in iconen. Dominee Betting liet enkele mooie iconen zien waarop diverse taferelen op afgebeeld waren en waar allerlei verborgen symboliek achter schuil gaat. Al met al weer een mooie avond!
  
De laatste avond van het jaar staat gepland op donderdag 17 mei.
Inloop in de Rode zaal om ca. 19.45 uur met koffie of thee.
Om 20.00 uur starten we en om  ca. 21:30 uur ronden we af.
De bijeenkomsten staan op zich, dus ook als je nog niet bij een van de vorige avonden bent geweest, ben je van harte welkom. 
  • Vera Kortenoever  06-10195565
  • Jan Willem Spaargaren  06-13206370
  • Saskia Vermeulen  06-46294574
  • e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.