PG35-50 - november 2017

pg35 50 geloven kinderen 200x200We hebben na de zomervakantie al 2 avonden bij elkaar gezeten rondom “geloofsopvoeding”. Het doorgeven van geloof aan je kinderen en het beantwoorden van bepaalde vragen kan soms lastig zijn, zeker wanneer dit vragen zijn waar je als ouder zelf ook mee worstelt en wat geef je daar voor antwoord op?
Een vraag van een kind is vaak ook een vraag aan jezelf.
 
 
 
 
 
Het is prettig om met leeftijdsgenoten daarover te kunnen praten of het onderwerp van een andere kant te bekijken, want zoals Ds. Moll zo mooi kan zeggen, je kan je kinderen alleen dat meegeven, wat je zelf hebt.
De eerste avond hadden we als thema  ‘wat heb je aan het geloof ’ en woensdag 22 november: ‘Kerst, wat zegt het jou nou eigenlijk?’
Beide onderwerpen lijken makkelijk, maar als je de vraag wat heb je aan het geloof voorgelegd krijgt, dan wordt je wel even op jezelf terug geworpen. Laat staan dat een kind je deze vraag stelt, wat antwoord je dan? Ben je je bewust van je geloof en laat je je dagelijks leven leiden door het geloof?
 
Ben je de hele dag bezig met het geloof, of doe je het onderbewust? Hierover hebben we in eerste instantie in een klein groepje gesproken en vervolgens gezamenlijk elkaars antwoord besproken. De tweede avond hebben we met elkaar gesproken over ‘Kerst, wat zegt het jou nou eigenlijk?’ een makkelijk onderwerp, of toch niet?
Ds. Mol begon met een quizje over het kerstverhaal en wat bleek, onze beeldvorming over het kerstverhaal was niet geheel in lijn met het kerstevangelie. Ook hebben we met elkaar over rituelen gesproken die iedereen in de periode naar en tijdens kerst heeft.
 
Er werden weer mooie verhalen gedeeld! We gaan met meer bagage de kerstperiode in.
De volgende 2 data zijn: donderdag 25 januari & dinsdag 20 februari. De avonden beginnen om 19:45 uur met een kopje koffie of thee, om 20:00 beginnen we de avond en om 21:30 willen we afronden.
Alle avonden zijn op zichzelf staande avonden met een ander thema, als je een avond niet kan, of juist een avond bij wilt wonen, hoef je niet bang te zijn dat je iets gemist hebt.