De kerkdeuren blijven open …….

30 personenMaandag 5 oktober zijn de coronamaatregelen  voor de kerken aangescherpt.Helaas kunnen wij nu nog maar 30 personen toelaten bij onze diensten.
De Kerkenraad wil de kerkdeuren open houden en gemeenteleden de kans  geven om de kerkdiensten bij te wonen. Per week kunnen dat er helaas niet meer dan 30 zijn.

Heel graag willen wij de kinderdienst, oppasdienst en Solid Friends door laten gaan. De ouders moeten zich dan voor de kerkdienst aanmelden en wellicht lukt het niet iedere keer om toegelaten te worden. Daarvoor vragen wij begrip. 

Onderstaande regels gaan zondag 11 oktober in, we gaan een aantal weken hier mee aan de gang en evalueren dan.
Helaas zullen wij een streng deurbeleid moeten voeren, als u zich niet aangemeld hebt, kunt u niet toegelaten worden. Gelukkig kunt u via de kerkwebradio of de livestream de dienst ook volgen. De liturgie staat iedere week vermeld op de zondagsbrief die ook op de website te vinden is.

Wat houden de coronamaatregelen in?

 • Dringend adviseren wij een mondkapje te dragen bij binnenkomst en verlaten van de kerk, als u zit kan het mondkapje tijdens de dienst af.
 • Vooraf aanmelden is verplicht, uiterlijk vrijdagavond 19.00 uur
  bij voorkeur per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch (0252) 785389,
  geef hierbij aan met hoeveel personen u komt, uw TELEFOONNUMMER  en eventueel de leeftijd en/of de groep waarin uw kind op school zit (van de kinderen die meekomen).
  Nadat alle aanmeldingen binnen zijn zal gekeken worden of ook iedereen kan komen of dat er mensen teleurgesteld gaan worden. Gemeenteleden die kunnen komen krijgen een bevestiging van hun aanmelding en dat zij dus welkom zijn bij de kerkdienst.  Als u geen bevestiging ontvangt kunt u niet komen. U kunt zich natuurlijk wel weer aanmelden voor de volgende zondag.
  Helaas moeten wij nu zo handelen.
 • Kinderdienst: kinderen gaan direct naar de Witte Zaal 
 • Oppasdienst: via de kerk kunnen de kinderen naar de Rode Zaal worden gebracht.
 • Solid Friends: zij komen om de paar weken bij elkaar op de jeugdzolder.
 • Ingang: alleen de ingang bij de Blauwe Zaal(die ook bereikbaar is vanaf de parkeerplaats achter de kerk) zal open zijn, daar wordt de aanmelding gecheckt en daarna zal u een plek worden gewezen.
 • Collecte, zendingsbusjes en vazen: bij de uitgang zullen 2 schalen staan voor de 1e en de 2e collecte.
 • Zondagsbrief ligt op de tafel bij de entree, deze kunt u zelf meenemen
 • Garderobe kan niet gebruikt worden
 • Meezingen en hardop het Onze vader meebidden mag niet
 • Verlaten van de kerk kan via 2 uitgangen.

Wij hopen dat we op deze manier de diensten toch kunnen voortzetten, zodat u zich betrokken blijft voelen bij onze gemeente en kerk, thuis (online) óf in de kerk zelf.

Namens de Kerkenraad, Henriëtte Wilbrink.