Expositie Horsemen Beyond Paradise

expositie hartingsveldt 1AVan 7-1 tot 3-3-2020 exposeert fotograaf Olivier van Hartingsveldt met zijn foto’s in de Blauwe Zaal van de Julianakerk.
"Horsemen" toont een groep jonge Gambiaanse mannen die probeert te verdienen aan het massatoerisme.
Lees verder >>
 

Mijn expositie heeft als thema: Horsemen Beyond Paradise

Veel Gambianen dromen ervan om uit de armoedespiraal te komen om zo een betere toekomst voor zichzelf en hun familie op te bouwen. Hoewel een deel van hen naar Europa vertrekt, geloven anderen dat de sleutel tot een beter leven ook in eigen land te vinden is, ‘Horsemen’ toont een groep jonge Gambiaanse mannen die probeert te verdienen aan het massa toerisme, door op het strand ritjes te paard aan te bieden. Meer dan alleen een dienstbaar bezit, is het paard voor deze mannen een onmisbaar metgezel. Jaarlijks verlaten zij voor vijf maanden hun familie om aan het strand met hun paarden een tijdelijk bestaan op te bouwen.
expositie hartingsveldt 3
 
Over mij

Ik geloof dat ieder mens, ongeacht etniciteit, cultuur en sociale klasse, de aangeboren behoefte heeft om zichzelf en zijn leefomstandigheden te blijven ontwikkelen en verbeteren. Zoals ook elk gezond kind de drang heeft om te gaan lopen en spreken.

Ik ben ervan overtuigd dat deze drang grotendeels bepalend is voor de manier waarop wij ons aanpassen aan veranderende omstandigheden. Hoe dit zich manifesteert in verschillende culturen, sociale groepen en bij minderheden is voor mij als fotograaf een bron van fascinatie. Veranderende situaties dwingen ons om het vertrouwde los te laten en nieuwe wegen in te slaan. Mijn werk richt zich op de veerkracht en vindingrijkheid van ‘groepen’ mensen in ogenschijnlijk problematische omstandigheden en hoe zij hun eigen unieke weg gaan.
expositie hartingsveldt 4

Werkwijze:
Voor mijn fotografie ben ik veel onderweg en werk ik het liefst aan langlopende projecten. Ik vind het belangrijk om mij goed te kunnen verdiepen en inleven in de specifieke situatie van de mensen die ik volg voor mijn projecten. Eerlijk contact en vertrouwen vind ik cruciaal. Ik stap iemands ‘wereldje’ binnen, dat is erg fascinerend maar ook kwetsbaar.
 
Olivier van Hartingsveldt.
Site: https://oliviervanhartingsveldt.nl/
expositie hartingsveldt 2