Expositie Blauwe Zaal

expositie september 2019 CVan 21 september tot 9 november is in de Blauwe Zaal werk te zien zijn van de Iraanse kunstenares Zamaneh Pour Shirazi. Een hernieuwde kennismaking. In 2017 exposeerde Zamaneh ook schilderijen in de Blauwe Zaal.  
 
 
 
Zij schrijft het volgende:
“Mijn naam is Zamaneh Pour Shirazi en ik ben een Iraanse kunstenares. Mijn werk gaat over vrijheid en vrouwenrechten. Als vluchteling heb ik zelf ondervonden hoe het is om in een land te leven waar deze vrijheden niet vanzelfsprekend zijn. Ik vind dat ieder mens het recht zou moeten hebben om zichzelf in vrijheid te kunnen ontwikkelen. Met mijn schilderijen wil ik hier aandacht aan besteden. Deels om mijn eigen emoties een plaats te geven en deels om stil te staan bij al die vrouwen voor wie vrijheid niets meer is dan een droom.
expositie september 2019 B
Ik heb als vluchteling veel hulp ondervonden van mensen uit de Julianakerk. Met name wil ik Ineke Scheffers, Annette Kampinga, Riet Geldof en Tineke Braam hierbij noemen. Ik heb veel hulp van hen ondervonden. Daar ben ik dankbaar voor en wil daaraan ook uiting geven. Van de eventuele opbrengst van mijn werk zal een gedeelte naar de kerk gaan.”
expositie september 2019 A
Aan deze schilderijen heeft Zamaneh samengewerkt met twee andere gevluchte Iraanse kunstenaars: Iman Rezai en Homa Eskandan.
Het resultaat is een prachtige expositie.

De werkgroep:
Ria Kruik-van de Reep
Corry van der Geest-Kruik